KÖPVILLKOR

1. Köp 

Vid beställning träffas avtal om köp när Valence bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas senast 24 timmar efter att beställning mottagits Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Valence har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund.

2. Priser

I priserna ingår moms med 25 %. 

3. Frakt 

Standardfrakt är gratis. Om du önskar ett Rek brev som kan spåras tillkommer en kostnad på 82kr. 

4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

4.1 Kortbetalning

Vi använder Stripe för säkra kortbetalningar. Läs mer om Stripe här: http://www.stripe.com

4.2 Swish
Du har även möjlighet till swishbetalning via vår webbshop. För mer information besök swish hemsida. 

5. Leveranser

Beställningar som görs före klockan 16.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 2-3 dagar inom Sverige.

Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Posten till adressen som angivits vid beställning.

6. Leveransförseningar 

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.  

7. Transport 

Vid val av standardfrakt ansvarar kunden för transporten när varan lämnat lagret och vid val av REK-brev ansvarar Valence. Kunden och transportföretaget ansvarar vid eventuell retur till oss.

8. Skadade varor 
När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt.  Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via chatten i fliken *kontakt*.

9. Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp är returfrakten gratis för kunder inom Sverige. Vid retur från andra länder står kunden för frakten. Endast en fri retur per köp.

Som kund hos oss erbjuder Valence även bytesrätt inom 14 dagar från det att du beställt varan. Detta gäller endast oanvända produkter. Kunden ansvarar för varan tills att den blivit retunerad till oss. Vid ersättning använder vi samma betalningsmetod som du använde vid den ursprungliga transaktionen. Valence rätten att avvisa returer eller byten vid missbruk av villkoren eller om villkoren inte uppfylls. 

10. Reklamationer 

Garantin gäller i två (2) månader från inköpsdagen. Garantin omfattar tillverkningsfel, inte normalt slitage. Den gäller inte om skadan orsakats av felaktig användning och/eller vid olycka. Se till att du kontaktar oss så snart du har upptäckt tillverkningsfelet. Vid kontakt med kundtjänst behöver du ange namn, adress, ordernummer och en detaljerad beskrivning av det aktuella ärendet. Vi behöver också ett foto som tydligt visar felet. Använd kontaktformuläret på vår hemsida eller skicka ett e-postmeddelande till Valence

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.   

11. Återbetalningar 
Återbetalning sker via Stripe. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

12. Reservationer 
Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan. 

13. Skydd av personuppgifter 

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt GDPR (General data protection regulation) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice Valence. Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter.

  

14. Ej uthämtat paket

Normalt sett levereras varan i postlådan till angiven adress. Om ditt paket mot förmodan anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. 
Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr. 

15. Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses och som påverkar ingångna avtal och utfästelser från vår sida. Frånsäger vi oss från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. 

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm. 
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/

 

16. Immateriella rättigheter

Alla immateriella rättigheter på webbplatsen ägs av Valence All användning av webbplatsen eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av innehållet helt eller delvis i kommersiellt syfte är förbjudet utan tillstånd från ägarna av Valence.

17. Byten

Vid byten gäller endast ett fritt byte. Byten kan endast göras inom samma prisklass. Om kunden vill byta till ett armband i en annan prisklass måste en retur göras. Sedan kan ett nytt köp genomföras som vanligt.

Vi använer cookies för att ge en bättre shoppingupplevelse och genom att använda denna sida godkänner du detta.

Är det något mer du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på Valence.